ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και των Κέντρων Υγείας είναι πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο με μέλη, τους εργαζόμενους στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και στα Κέντρα Υγείας του Νομού Φθιώτιδας (Αμφίκλειας, Αταλάντης, Δομοκού, Μακρακώμης, Στυλίδας).

Καλύπτει συνδικαλιστικά 630 μέλη και είναι, σε αριθμό μελών, ένα από τα μεγαλύτερα Σωματεία του Ν. Φθιώτιδος. Έχει ως όργανο διοίκησης του, το 9μελες Διοικητικό Συμβούλιο με την εξής διάρθρωση: Πρόεδρο -Αντιπρόεδρο-Γ. Γραμματέα-Αναπληρωτή Γραμματέα -Ταμία-Βοηθό Ταμία -Έφορο-Βοηθό Εφόρου-Μέλος. Τα μέλη του Δ.Σ εκλέγονται κάθε δυο χρόνια μετά από εκλογική διαδικασία των μελών του Σωματείου. Οι συνεδριάσεις του Δ.Σ είναι τακτικές και έκτακτες.

Το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και των Κέντρων Υγείας είναι η συνδικαλιστική έκφραση των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και των Κέντρων Υγείας για θέματα που τους απασχολούν (π.χ οικονομικά, θεσμικά). Αποφασίζει κινητοποιήσεις (μετά από σύγκληση του Δ.Σ και της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων), διαμορφώνει το διεκδικητικό πλαίσιο, πραγματοποιεί γενικές συνελεύσεις - ενημερωτικές κατά χώρο, υλοποιεί το πρόγραμμα δράσης.

Έδρα του είναι το Γενικό Νοσοκομείο Λαμιας-1ος Όροφος-Παπασιοπούλου Τέρμα και το έτος ίδρυσης του είναι το 1983.